Så tar du MC-kort

1. Prova-på-lektion

Om du inte kört hos oss tidigare behöver du boka en Prova-på-lektion. När du kommer till körskolan går vi igenom dina förväntningar och ger förslag på upplägg som passar dina behov. Har du kört MC tidigare anpassar vi lektionen till det du redan kan.

2. Risk 1

Vår populära Riskutbildning del 1 är en obligatorisk kurs som du med fördel bokar tidigt i din utbildning, till exempel i samband med Prova-på-lektionen. Med glädje och allvar förmedlar vi specifik kunskap som ger dig förutsättningar att bli trygg på två hjul.

3. Skräddarsydd utbildning

Våra lugna, erfarna lärare anpassar utbildningen utifrån dina förutsättningar så att du blir en bra och säker MC-förare. Vår passion är att köra och undervisa på motorcykel, den kunskap vi lär ut på MC Stockholm är unik så du är i goda händer.

Vi börjar med grundläggande manövrering och övning i lågfart, högfart och bromsning.

När du har bra koll på motorcykeln även i högre farter är det dags för den obligatoriska Riskutbildning del 2.

Att köra motorcykel kräver en annan planering, riskbedömning och medvetenhet kring placering jämfört med bil. Grundkravet innan vi kör i trafik är att du redan kan lågfart, högfart och bromsning enligt Trafikverkets krav vid prov.

För att få köra upp måste du ha ett godkänt kunskapsprov så förbered dig ordentligt. Du kan boka provet när som helst men för att få skriva måste du ha genomfört Risk 1 och Risk 2.

4. Ditt MC-körkort

Vi vill att du ska bli en trygg MC-förare genom hela livet, därför har du bra förutsättningar att klara körprovet på första försöket när du utbildar dig hos oss. Vi finns vid din sida hela vägen och är inte nöjda förrän du kör härifrån med ett MC-kort i handen.

Tidslinje

Prova-på-lektion

Risk 1

Övning på
manöverbana

Risk 2

Övning i trafik

Teoriprov

MC-KÖRKORT

Prova-på-lektion

Risk 1

Övning på manöverbana

Risk 2

Övning i trafik

Teoriprov

MC-KÖRKORT

Att tänka på:

Det är högt tryck inför varje vår och sommar, se till att boka din utbildning i god tid! Vi ser fram emot mycket sol och härlig körning, glädjen och frihetskänslan på två hjul toppar det mesta.