Frågor & svar

Ja, du kan vara helt nybörjare när du kommer till MC Stockholm.
Ja, under Prova-på-lektionen får du köra mycket MC. Vi tittar på dina behov och önskemål och kan lägga upp en preliminär plan över din utbildning.

Ja, för att vi ska kunna göra en bedömning av dina kunskaper och behov börjar all undervisning på MC Stockholm med en Prova-på-lektion. Vi anpassar lektionen efter det du redan kan och ger förslag på hur vi kan hjälpa dig.

Nej, på MC Stockholm behöver du inte körkortstillstånd för att ta en prova-på-lektion. Men man behöver tillståndet om man vill fortsätta övningsköra och för att kunna boka kunskaps- och förarprov.

Du ansöker digitalt på Transportstyrelsen. Ansökan behöver kompletteras med ett synintyg, många optiker utför synundersökning på 10 min utan tidsbokning. Välj en optiker som har möjlighet att skicka synintyget elektroniskt till Transportstyrelsen om du vill ha en snabbare handläggning.

Det finns tre olika körkortsbehörigheter för tvåhjuliga motorcyklar: lätt motorcykel (A1), mellanstor motorcykel (A2) och tung motorcykel (A). Tar du mc-kort för första gången är det åldern som avgör behörigheten: 16 år – behörighet A1, 18 år – behörighet A2, 24 år – behörighet A.
Ett eget underställ och hjälmluva är obligatoriskt för din bekvämlighet och hygien, du får en gratis hjälmluva av oss när du kommer första gången. Tänk på att ha ett underställ som värmer under kalla dagar eller håller dig sval när det blir varmt. När det är riktigt varmt rekommenderar vi att ta med ombyte, det kan bli svettigt.
Ja vi erbjuder räntefri avbetalning med Resurs Bank, kontakta oss så hjälper vi dig.
Köpvillkor E-handel

Välkommen till våra köpvillkor för e-handel på MC Stockholm AB nedan kallad MC Stockholm. Dessa villkor gäller för all försäljning till konsumenter i Sverige via vår webbplats. Genom att genomföra en beställning hos oss accepterar du villkoren nedan och samtycker till att vara bunden av dem. Vi rekommenderar att du noggrant läser igenom villkoren innan du genomför din beställning.
 
§1 Priser
De priser som gäller för inköp från MC Stockholm anges på vår webbplats vid inköpstillfället. Alla priser anges i svenska kronor och är styckpriser inklusive moms om inget annat anges. Vi förbehåller oss rätten att korrigera eventuella uppenbara felaktigheter i prisangivelserna. Fraktkostnad kan tillkomma, se §3 – Leverans och frakt.
 
§2 Betalning
Följande betalningsmedel är tillgängliga vid e-handel från MC Stockholm: Swish, Visa och MasterCard. Betalningen debiteras direkt vid köptillfället. Vi samarbetar med Bambora för betalningshantering.
 
§3 Leverans och frakt
Varor som beställs från MC Stockholm skickas normalt med post inom 2-4 arbetsdagar efter beställningstillfället. En enhetsfrakt på 49 kr per order tillkommer för varor som inte levereras digitalt. För varor som hämtas ut på plats utgår ingen fraktkostnad.
 
§4 Ej uthämtade varor
Om du beställer en vara och sedan väljer att inte hämta ut den debiteras du 150 kr i administrationskostnader. Ej uthämtade varor/tjänster betraktas inte som utnyttjande av ångerrätten.
 
§5 Ångerrätt, reklamationsrätt och retur
Kunder har rätt att ångra sitt köp inom 14 dagar från den dag då kunden mottar varan. Kunden ska meddela MC Stockholm om detta inom fjorton (14) dagar från den dag varan togs emot eller tjänsten betalades. Meddelandet ska ske per e-post eller brev.
 
Ångerrätt
För en beställd tjänst gäller inte ångerrätten om utförande av tjänsten påbörjats, till exempel om du har öppnat och godkänt villkoren i Teoricentralens profil.
 
Kostnad vid retur
Kunder har reklamationsrätt på varor i 3 år i, vilket inte gäller för alkohol, mat, hyror och tjänster. Observera att återbetalning inte kan göras förrän MC Stockholm har mottagit varan eller bevis på att varan har skickats tillbaka. Återbetalningen ska göras inom 14 dagar från det att MC Stockholm mottagit varan eller bevis på att varan har skickats tillbaka. 14 dagars returpolicy gäller inte för hyror och tjänster.
 
§6 Behandling av personuppgifter
Personuppgifter som lämnas vid beställning av vara eller tjänst kommer att registreras och lagras elektroniskt. Informationen används enbart för att administrera beställningen och för att tillhandahålla den service som efterfrågas av kunden. Mer information om hur personuppgifter behandlas finns på MC Stockholms webbplats i dess integritetspolicy som du kan läsa här: [Länk till integritetspolicyn].
 
§7 Reklamation
Om en vara är felaktig, felexpedierad eller transportskadad ska du kontakta oss så snart som möjligt. Vid övriga reklamationer tillämpar vi svensk lag och konsumentköplagen. Vi följer även Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer.
 
§8 Tvist
Eventuella tvister mellan parterna som inte kan lösas på plats, ska lösas genom svensk lag och domstol enligt svensk lag och konsumentköplagen. Kunden har också möjlighet att vända sig till Allmänna reklamationsnämnden (ARN).
 
§9 Kontaktuppgifter
MC Stockholm AB
Mårbackagatan 11 (hus O)
Telefon: 070-888 31 75
E-post: info@mcstockholm.se
Hemsida: www.mcstockholm.se
Organisationsnummer: 559190-1466
Bankgiro: 500-9923
Swish: 123 337 31 31
Innehar F-skattebevis

Köpvillkor 2024-01-19
All MC-utrustning ingår under körlektionerna. Du får gärna köra med egen utrustning men den ska ha godkända skydd och vara avsedd för MC. Skyddskläderna ska vara av skinn eller annat kraftigt material med knä- och armbågsskydd samt skyddsglasögon eller motsvarande, kraftiga stövlar eller kängor, handskar, ryggskydd och integralhjälm. Utrustningen ska vara fri från skador, vi ersätter inte skadad utrustning.
Nej, på grund av tillstånds- och försäkringskrav måste alla elever använda körskolans motorcyklar.
Ja, för dig som är kort har vi sänkta motorcyklar för att det ska vara lättare att nå ner till marken när man startar, stannar och står still.

Du behöver ha en godkänd handledare för att övningsköra privat. Handledare för MC behöver inte gå någon introduktionsutbildning men man måste ansöka om handledarskap på Transportstyrelsen.

Ja, för att ta MC-kort måste man gå Risk 1 för behörighet A. Det är stor skillnad på att köra MC jämfört med bil, därför är innehållet i kurserna olika.

Nej, våra elever bokar vanligtvis Risk 2 på Gillinge. Utbildar du dig på MC Stockholm hjälper vi dig att boka.

Du måste byta ut ett EES-körkort till ett svenskt, det kan du göra om körkortet är giltigt och du är permanent bosatt i Sverige. Ansökan om utbyte av utländskt körkort gör du på Transportstyrelsen.

We do provide driving lessons in English but we do not have theory lessons or educational literature in English. If you cannot understand or speak Swedish you need an interpreter to be able to participate in the mandatory Risk 1 course. When taking a drivers licens for motorcycle you have to do the theory test in Swedish. However, you can apply at Trafikverket to take the theory test in English with an interpreter.

Hittar du inte svaret på din fråga?